• 0294-458575
  • info@rdfinancials.nl
  • Van Houten Industriepark 1, 1381 MZ Weesp

Jaarrekening opstellen

  1. Boekhouding
  2. Jaarrekening opstellen

Wat is een jaarrekening?

De jaarrekening is in het kort een financieel eindverslag van uw bedrijf. Daarin beschrijft u wat uw onderneming zakelijk gezien gepresteerd heeft in dat boekjaar. Met de jaarrekening maakt u in feite de financiële balans op en geeft u inzicht in de kredietwaardigheid van uw onderneming. Belangrijk is dat jaarrekening goed aansluit op uw zakelijke administratie. De inkomsten en uitgaven dienen verantwoord te worden aan de hand meetbare en bewijsbare geldstomen. Alle cijfers zijn terug te voeren op facturen, bankafschriften en andere betaalbewijzen.

Dit financieel eindverslag bestaat uit de balans. Het is een momentopname van de financiële status van uw bedrijf. Daarnaast bevat deze jaarrapportage een uitgebreide winst- en verliesrekening. Tot slot dient er een toelichting te zijn op deze onderdelen. Dit is voor kleine bedrijven geen grote klus maar grote bedrijven met veel personeel en veel activiteiten moeten hun geldstromen uitvoerig toelichten. Sommige bedrijven dienen ook een jaarverslag en accountantsverklaring te deponeren bij KVK. Het indienen van deze onderdelen dient digitaal te gebeuren. Dit vergt dus ook de nodige knowhow met betrekking tot het declareren.

Een jaarrekening opstellen is voor veel bedrijven een belangrijke activiteit. Bepaalde ondernemingen dienen de financiële balans van een boekjaar jaarlijks in te dienen. RDFinancials uit Weesp neemt graag uw boekhouding  uit handen door voor u een sluitend en transparant jaarrapport op te stellen conform alle wettelijke en boekhoudkundige richtlijnen. Ook is het mogelijk om ons in te roepen voor een controle van uw jaarstukken in het geval u dit intern belegd heeft. Aan de hand van onze controle kunt u noodzakelijke correcties aanbrengen. De jaarrapportage voldoet aan de eisen van de Belastingdienst en de Kamer van Koophandel.

Jaarrekening voor starters en kleine ondernemingen

Bent u een startend ondernemer dan heeft u wellicht moeite om door de bomen het bos te zien. Er zitten veel boekhoudkundige en belastingtechnische kanten aan uw administratie. Als u direct vanaf de start onze diensten gebruikt dan weet u zeker dat u een solide basis legt voor de komende jaren. Wij leveren diensten op maat voor opdrachtgevers uit het MKB.

Opstellen van de jaarrekening voor grote bedrijven

RDFinancials is werkzaam voor veel grote bedrijven uit verschillende sectoren. Voor veel van deze bedrijven stellen we naar tevredenheid het jaarrapport op. Hiermee zorgen onze vakmensen voor inzicht en continuïteit. Onze specialisten zijn bekend met alle rechtsvormen. Van eenmanszaak tot V.O.F. en van B.V. tot holding. Elke rechtsvorm heeft belangrijke aandachtspunten, daarom zijn onze vakmensen de ideale professionals om uw jaarrekening op te stellen.

De jaarrekening is een vitaal onderdeel van uw bedrijfsvoering. Niet alleen ter verantwoording naar de belastingdienst, maar ook naar eventuele aandeelhouders. Ook voor het aanvragen van een lening wordt er om dit financieel rapport gevraagd. Het is daarom belangrijk dat ervaren en kundige professionals uw jaarrekening opstellen.

U kunt ons bellen of mailen voor een afspraak en een bezoek op ons kantoor in Weesp. Ook een telefonisch overleg is mogelijk. RDFinancials wisselt graag met u van gedachten. Indien gewenst maakt RDFinancials vrijblijvend een offerte voor u.

contact

FINANCIËLE ADMINISTRATIE IS MAATWERK. BEL OF E-MAIL ONS VOOR EEN AFSPRAAK