• 0294-458575
  • info@rdfinancials.nl
  • Van Houten Industriepark 1, 1381 MZ Weesp

Jaarrekening opstellen

  1. Boekhouding
  2. Jaarrekening opstellen

Voor veel bedrijven is het opstellen van de jaarrekening een belangrijke activiteit. Bepaalde ondernemingen dienen de financiële balans van een boekjaar zelfs jaarlijks in te dienen. RDFinancials uit Weesp neemt u deze zorgen uit handen door voor u een sluitende en transparante jaarrekening op te stellen conform alle wettelijke en boekhoudkundige richtlijnen. Ook is het mogelijk om ons in te roepen voor een controle van uw jaarrekening in het geval u dit intern belegd heeft. Aan de hand van onze controle kunt u noodzakelijke correcties aanbrengen. Daarbij zorgt u ervoor dat uw jaarrekening voldoet aan de eisen van de Belastingdienst en de Kamer van Koophandel.

Wat is een jaarrekening?

De jaarrekening is in het kort een financieel eindverslag van uw bedrijf. Daarin beschrijft u wat uw onderneming zakelijk gezien gepresteerd heeft in dat boekjaar. Met de jaarrekening maakt u in feite de financiële balans op. Belangrijk is dat jaarrekening goed aansluit op uw zakelijke administratie. De inkomsten en uitgaven dienen verantwoord te worden aan de hand meetbare en bewijsbare geldstomen. Alle cijfers zijn terug te voeren op facturen, bankafschriften en andere betaalbewijzen.

Een jaarrekening bestaat uit de balans. Dit is een momentopname van de financiële status van uw bedrijf. Daarnaast bevat uw jaarrekening een uitgebreide winst- en verliesrekening. Tot slot dient er een toelichting te zijn op deze onderdelen. Dit is voor kleine bedrijven geen grote klus maar grote bedrijven met veel personeel en veel activiteiten moeten hun geldstromen uitvoerig toelichten. Sommige bedrijven dienen ook een jaarverslag en accountantsverklaring te deponeren. Het indienen van deze onderdelen dient digitaal te gebeuren. Dit vergt dus ook de nodige knowhow met betrekking tot het declareren.

Jaarrekening laten opstellen

Starters en kleine ondernemingen

Bent u een startend ondernemer dan heeft u wellicht moeite om door de bomen het bos te zien. Er zitten veel boekhoudkundige en belastingtechnische kanten aan uw administratie. Als u direct vanaf de start onze diensten gebruikt dan weet u zeker dat u een solide basis legt voor de komende jaren.

Grote bedrijven

RDFinancials is werkzaam voor veel grote bedrijven uit verschillende sectoren. Voor veel van deze bedrijven stellen we naar tevredenheid de jaarrekening op. Hiermee zorgen onze vakmensen voor inzicht en continuïteit. Onze specialisten zijn bekend met alle rechtsvormen. Van eenmanszaak tot V.O.F. en van B.V. tot holding. Elke rechtsvorm heeft belangrijke aandachtspunten, daarom zijn onze vakmensen de ideale professionals om uw jaarrekening op stellen.

De jaarrekening is een vitaal onderdeel van uw bedrijfsvoering. Niet alleen ter verantwoording naar de belastingdienst, maar ook naar eventuele aandeelhouders. Ook voor het aanvragen van een lening wordt er om uw jaarrekening gevraagd. Het is daarom belangrijk dat ervaren en kundige professionals uw jaarrekening opstellen.

U kunt ons bellen of mailen voor een afspraak en een bezoek op ons kantoor in Weesp. Ook een telefonisch overleg is mogelijk. RDFinancials wisselt graag met u van gedachten. Indien gewenst maakt RDFinancials vrijblijvend een offerte voor u.

contact

FINANCIËLE ADMINISTRATIE IS MAATWERK. BEL OF E-MAIL ONS VOOR EEN AFSPRAAK