Administratie ZZP

De ZZP’ers die bij ons klant zijn hebben een speciale plek. Als ZZP is het namelijk belangrijk dat uw boekhouding en financiële administratie geen blok aan het been is. U heeft immers geen collega’s om deze taken aan uit te besteden. Wij willen die collega graag voor u zijn. RDFinancials is uw steun en toeverlaat als het gaat om een gezonde administratie.

Administratie ZZP starter
Bent u een beginnende zelfstandige dan is het goed dat u bij ons aanklopt. We kunnen namelijk direct vanaf dag 1, uw administratie en boekhouding zo inrichten dat dit voor de rest van uw werkende leven efficiënt is. Administratie moet officieel 7 jaar bewaard worden op mogelijke controle. Daarnaast is het niet alleen een vereiste van de belastingdienst, maar ook voor uzelf is het heel interessant om de cijfers bij te houden. Door de data te analyseren en te vergelijken met voorgaande jaren, weet u hoe het gaat met uw bedrijf. En kunt u eventueel een verandering in bedrijfsstrategie maken. Vergelijkingen maken met vorige jaren of met 5 jaar geleden is vrij makkelijk als uw administratie tot op de komma in orde is.

Wat er bewaard dient te worden voor 7 jaren:

Grootboek rekening. Deze wordt gedeeltelijk opgenomen bij het opstellen van de jaarrekening
Debiteurenbeheer en crediteuren
Voorraad administratie
Inkoop en verkoop administratie
Salaris administratie
Een vaak gehoord punt is dat de meeste ondernemers een hekel hebben aan het doen van de administratie. Bij een kleine eenmanszaak met weinig klanten is de administratie nog relatief gemakkelijk om zelf te doen. Maar wanneer u als eenmanszaak snel groeit, kan het zijn dat de administratie complex wordt. Met vragen kunt u ons om hulp vragen.

Administratie ZZP organiseren
Bent u al een tijd bezig als ZZP dan zullen we zo nodig uw administratie re-organiseren. We hebben namelijk processen en programmatuur die de snelheid van werken en inzichtelijkheid vergroten.

Boekhouding ZZP
Een sluitende boekhouding is de basis voor een succesvolle belastingaangifte. We registreren voor u de inkomsten en uitgaven. Ook doen wij desgewenst uw aangifte omzetbelasting en aangifte inkomstenbelasting. De deadlines van de aangiftes zijn voor u niet langer een stressperiode. Wij regelen dit tot in de puntjes zodat u verder kunt met het draaien van uw onderneming.

Crediteuren, debiteuren en incassobeheer voor ZZP
Het betalingsverkeer is een onophoudelijke zaak van alledag. Het liefst bent u bezig met het uitvoeren van uw diensten of het aantrekken van meer klanten. Toch bent u dagelijks betalingen aan het checken of wanbetalers aan het aanmanen. Op dit vlak staat u er niet alleen voor. RDFinancials neemt deze tijdrovende werkzaamheden voor haar rekening. Onze vakmensen creëren een soepel administratief proces waarin uzelf tijdig afbetaalt en ook zelf tijdig wordt afbetaald.

Vraagbaak voor ZZP
Ons kantoor is dagelijks goed telefonisch of per e-mail bereikbaar. U kunt dus op dagbasis terecht voor uw prangende vragen op administratief – of financieel gebied. Ook als ZZP is het prettig om een vraagbaak te hebben. Wij zijn voor u graag die collega die u zo hard nodig heeft. Onze jarenlange ervaring met het werken voor ZZP’ers maakt ons een specialist in dit werkveld. Met name voor starters geven wij grondig informatie en begeleiding. Zie meer daarover bij Startersbegeleiding.

Klant worden als ZZP’er?
Neem telefonisch op per e-mail contact met ons op voor een persoonlijk onderhoud. We horen graag op welke gebieden u ondersteuning wilt en welke administratieve zaken u wilt uitbesteden. Vervolgens maken wij een plan van aanpak zodat u precies weet wat wij voor u gaan doen. Samen werken we aan uw gezonde financiële toekomst.