Incasso oplossingen zakelijk

Incasso oplossingen; zo zal je debiteur betalen

Het vorderen van alle openstaande posten wordt door veel ondernemers gezien als een tijdrovende bezigheid. Niet elke debiteur heeft zijn eigen administratie netjes op orde, sommigen hanteren gewoonweg eigen betaaltermijnen en anderen hebben zo hun eigen liquiditeitsproblemen. Een debiteur die zijn facturen niet netjes betaald kan veel problemen veroorzaken binnen jouw eigen bedrijf. Het belang van een correcte geldstroom is dus enorm belangrijk, en RD Financials kan hieraan bijdragen. In dit artikel vertellen wij je meer over het tijdig incasseren van uitstaande posten bij uw debiteuren.

Incasseren met een zachte hand

Iedereen kent de video’s en verhalen wel van louche incasseerders die met harde vuist willen regelen en zo het geld hardhandig afhandig maken. RD Financials gelooft daar uiteraard niet in. Het primaire doel van RDFinancials is om uw uitstaande vordering voor u binnen te halen en de “goede” relatie met uw klant in tact te houden. Het incasseren van vorderingen doet RDFinancials snel, betrouwbaar maar bovendien zéér succesvol.

Bij het incasseren van uitstaande posten komt veel kijken. Het debiteurenbeheer behelst een flink aantal essentiële taken. Zo dienen er uiteraard niet alleen maar facturen te worden gestuurd, maar moeten ook herinneringen (telefonisch, per brief en per e-mail) en incassotrajecten worden verzorgt. Dit alles op de juiste momenten, met een goede opvulling.

Het incassotraject

Het incassotraject kan een tijdrovende klus zijn. Onderverdeeld in 2 onderdelen, het minnelijke incassotraject en het ambtelijke incassotraject, gaan wij voor onze klanten aan de slag. Minnelijke incassowerkzaamheden zijn alle werkzaamheden die zonder tussenkomst van een rechter plaatsvinden, zoals het versturen van aanmaningen, het opstellen van betalingsregelingen en het telefonisch aanmanen van debiteuren. In beide fases kan RD Financials van waarde zijn. In de minnelijke fase kunnen wij alles uit handen nemen, in de ambtelijke fase kunnen wij uw bedrijf voorzien van betrouwbaar advies.

Een goed debiteurenbeheer voorkomt zorgen

Het klinkt wellicht cliché, maar het is echt zo. Een goed debiteurenbeheer voorkomt zorgen, ernstige zorgen. Wanneer uw klanten niet tijdig betalen kan dit uiteindelijk resulteren in een liquiditeitsprobleem binnen uw bedrijf. Een goed debiteurenbeheer zorgt er dus voor dat de cash flow van uw bedrijf niet in gevaar komt. Maar het is meer dan simpelweg het versturen van facturen en herinneringen. Het draait om het onderhouden van goede relaties met uw klanten. Wanneer een klant niet op tijd betaald zorgen wij er voor dat de klant hier netjes aan herinnert wordt.

Het uitbesteden van uw debiteurenbeheer aan RD Financials zorgt voor een betere cashflow positie, zorgt er tevens voor dat facturen sneller betaald worden en checkt de kreditwaardigheid van uw klanten. Alles met zorgvuldige aandacht voor uw klanten.

Zoekt u ondersteuning op het gebied van debiteurenbeheer of wilt u uw debiteurenbeheer en incasso oplossingen volledig uitbesteden? RD Financials is de incasso specialist in de regio Weesp en Amsterdam, en helpt uw bedrijf graag verder op dit gebied. Tijdens een telefoongesprek of gesprek op kantoor nemen wij uw vragen en wensen graag met u door. Neem contact met ons op.

Laat een reactie achter